Over mij

Ik ben Nelly van der Waard, geboren in Den Haag op 14 oktober 1954. Op mijn zevende verjaardag kreeg ik een doos Caran d’Ache kleurpotloden, waarmee ik al snel een schetsboek voltekende. Ik werd daarin gestimuleerd door mijn vader, die zelf graag tekende en schilderde. Hij zal zijn liefde voor potlood en penseel via zijn genen en aanmoedigingen aan me hebben doorgegeven.

De Kameleon

Op latere leeftijd heb ik cursussen tekenen en aquarelleren gevolgd aan de Volksuniversiteit Leiden.
In 2010 ben ik lid geworden van schildervereniging ‘De Kameleon’ in Zoeterwoude. Daar heb ik mijn passie ontdekt voor schilderen met acrylverf. Ik werk ermee op grote of juist heel kleine doeken. De onderwerpen van mijn schilderijen zijn vaak plekken waar ik ben geweest en die me hebben geïnspireerd.

In 2013 heb ik geëxposeerd in het gemeentehuis van Zoeterwoude, samen met nog twee leden van De Kameleon. Ook exposeer ik regelmatig met anderen in verzorgingscentra zoals De Morgenster in Zoetermeer en Topaz Vlietwijk in Voorschoten.

Veldwerk

Af en toe verhuizen een paar leden van De Kameleon naar buiten voor het echte veldwerk. De afgelopen jaren schilderden we in onder meer Texel, Biddinghuizen, Burg Haamstede en Julianadorp. Buiten schilderen is een hele uitdaging omdat je rekening moet houden met steeds wisselende weersomstandigheden, maar het is erg leuk om te doen.